Lotusfötter - Fotbindning

"Fotbindning, sk. lotusfötter är en mycket gammal kinesisk sed som gick ut på att binda unga flickors fötter till en sådan grad att fötterna blev helt deformerade.
Bundna fötter var under många århundraden något attraktivt och ett tecken på hög status eftersom en kvinna med lotusfötter var oförmögen att arbeta. Kvinnan med bundna fötter var därmed beroende av sin omgivning.
En högreståndskvinna med ej bundna fötter hade svårt att bli gift eftersom hon då ansågs tillhöra en lägre samhällsklass och därmed mindre attraktiv.



Bindningen skedde normalt vid ca. 6 års ålder, ofta under vintern för att låta kylan i marken lindra smärtan. Att bindningen skedde så tidigt berodde på att kroppen växer fort under denna tidsperiod, och att skelettet ännu inte hunnit bli så hårt. Således kunde foten växa in i den nya formen snabbt.

Processen tog flera år och inleddes med att man först klippte av tånaglarna, sedan bröt av alla tårna innan man hårt lindade ihop foten, från tårna mot hälen, så gott det gick. Ideallängden på den färdiga foten var ca. 3 tum och för att få benämnas lotus fick foten inte vara längre än 4 tum."

Källa: Wikipedia


DET är vad jag kallar skoskav..

Kommentarer
Postat av: Frej

Fyy vad hemskt! :o

2009-05-12 @ 22:42:34
Postat av: Fredrika

Aj, gu vad hemskt!

2009-05-16 @ 00:08:31
URL: http://crapfreds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0